Friday, April 27, 2012

Operasi Pecah OTak

Wohokhokhok! SUnyi gile blog aku. Sejak ari ahad sampai la ari jumaat, aku tak post kn pe-pe pun dalam ni. Sian kat korang yang slalu ari-ari bace blog. Aku tau korang kesunyian tanpe celoteh aku ni. Hokhokhok! BEs gile bile tengok kat overview dalam blog ni. Setiap hari at least ade 10 orang yang view. 10 orang ni view sepanjang aku tak post pe-pe. Berbangge aku sikit. Nampaknye promosi dalam fesbuk ni besar peranannye. Kalu sesape yang berbisnes gune fesbuk je, aku rase dah beribu leh dapat. PErgh! Neway ape yang aku celoteh ni tentang trend kipas susah mati blog aku ni. Mase aku post, orang akan view sampai 130 pun ade. Terbaik la. Walaupun blog-blog lain ade lebih ramai yang bace, tapi untuk noob cam aku ni, memang aku bangge gile r. THANX SUPPORTERs!!

So untuk post kali ni, aku nak cite ke mane aku menghilang dari ari isnin aritu. Wohokhok! Rase cam artis pun ade! Seperti yang pernah aku bitau, aku ni keje ngan Jabatan PErtanian, so kehilangan aku ni adalah kerna hal-hal kerja la. Biasola bile tang Saya Yang Menurut PErintah.

Nak pendek kan cite, name aku disenaraipendekkan dalam Bengkel Pemantapan Dokumen SALM dan SOM. Name die ade ala-ala camtu la. Sebab panjang sangat kan. Bagi pembace yang dah paham tu, ade sebab kenape aku pilih name ni. Pe-pe pun untuk kebahagian kite semua. So pendekkan lagi celoteh, bengkel ni dibuat dekat Hotel Awana Genting Highland. Awana tu beb! Walaupun di kaki bukit, tapi em.. korang google je la k. Aku tengok rate sehari pun lebih RM300. Tu kalu walk-in la kan. Tapi ntah la. Neway bos aku yang deal ngan hotel ni camne-camne pun. Tapi post ni bukan aku nak cite pasal hotel tu. Buang mase aku nak cite hotel-hotel ni.


Oleh kerana aku dah pasti korang akan merindui aku, so aku nak selitkan gambar aku mase naik dalam van. Hokhokhok! Oh ye terima kasih kepada Jabatan Pertanian Negeri Sembilan kerna beri pinjam van!

Gambar ni aku snap sendiri n aku tak kisah la kalu korang cakap cam poyo je mamat ni. Tapi kalu korg puji aku pandai amek gambar ngan sendiri camni, terima kasih ye. Hokhokhok!



Gerak dari opis kul 3 and sampai hotel dalam kul 5 lebih. Malas aku nak ingat. Mase tu terus ke bilik bengkel tu la. Aku sempat la snap sikit-sikit gambar. So kalu korang nak tau sape yang aku senantiase berurusan. Wohokhok! Tapi seriusly memang aku maleh nak amek2 gambar ni. Bagi aku cam poyo je coz niat dalam hati memang untuk blog. Wakaka! Torok tul!

Group Bengkel


So ni la die group yang datang bengkel ni. Ade ramai lagi, tapi oleh kerana ni kumpulan yang komited dan berdedikasi, so memang kompem sampai awal la. Oh ye, oleh kerna gambar ni aku edit untuk 5 minit je so name dorg tu memang aku men taip n adjust biar nampak je. Wakaka! Takpo la kan. Korang pun bukan kenal pun. Wakaka! Tapi kalu korg kenal, korang komen je kat post ni and bagi ayat cam "Woi, aku kenal (name) la!!" So aku paham la korang kenal.

Pastu lepak sini ade r dalam 30 minit kot, terus je masuk bilik. Hotel ni bagi aku pelik sikit coz lobby dorg kat tingkat 8..Em.. Lapan? Adoi! Bengkel ni lak kat tingkat 3. Hokhokhok! Pastu bilik tempat aku isap rokok kat tingkat 25. PErgh! Dari bilik nak pegi bengkel ni kene gune 2 lif. Hebat tul!

Pe-pe pun, aku ade gak amek gambar bilik. Oleh kerana aku ni jenis malas nak amek gambar so aku amek ikut cukup syarat je la. Kalu bini aku ade, kompem dalam tandas pun die nak amek gambar gak. Wakaka!

So ni katil die. Gedabak besau gile bilik die ni. Satu katil ni queen size. Pastu ade 2 katil lak tu. Besau bilik ni leh kalah ruang tamu umah aku. Ruang tamu beb! Ni baru bilik biaso. Kalu bilik-bilik lain lak camne? Pergh!

Oh ye. Aku dok kat bilik ni kongsi ngan En. Misban.






And ni lak tv die. Gile ar! Kalu aku tau, kompem aku bawak PS3 skali. TV ni support HDMI ngan USB. Tapi malangnye remote tak leh gune. Shilake tul. Ingat nak layan movie yang aku piratekan dalam hardisk. Tapi kerna remote yang bongok ni, fungsi yang leh gune on/off tv, tukar channel ngan adjust volume je. Takde astro, tapi ade Vision 4 yang cite ntah hape-hape. So aku tak layan sangat tv ni. Lepak chatting ngan bini aku lagi bes. Wakaka



Yang besnye hotel ni, korang dok kat mane pun ade Wifi. Ade yang tak perlu password. Tapi kalu nak password pun, gune no bilik je. Wakaka! Klako-klako! Neway hotel ni memang selesa, yang aku tak gemar, die punye shampoo. Awat shampoo bau sabun axion ek? Perangai aku memang aku bawak sabun sendiri kalu bermalam kat mane-mane pun. Cume kali ni aku tak bawak je. Ingatkan leh r merase kewangian sabun. Adoi.. Axion lak tu. Sebijik beb bau die. Tak kreatif tul.

Aku beruntung gile coz dapat bilik yang mengadap view memang bes la. Mase aku kluar kat koridor tu memang aku pandang depan and ke atas je. Yang aku nampak warne hijau ngan mende park kat puncak tu. Aku ade gak snap. Tapi biase la kan, gune kamera biase je. So paham-paham je la.


Aku pun tak tau tu kabus ke atau awan ujan. Wakaka! Warne hijau-hijau ni memang sejuk je mate. Pastu gambar ni lak

Gile ar! Kompem sejuk kat sane!

Tapi cam biase la kan. Mule-mule tengok mende yang segarkan mate ni memang bes. Cam dapat lari dari sibuk kat bandar la. Cewah! Ayat cam aku lahir kat KL je. So cam manusia-manusia biasa yang mempunyai jantina lelaki ni, memang kalu boleh nak pandang ape yang depan mate lame-lame. So korang patut tau yang aku ni memang rabun jauh. Kalu aku nak pandang jauh-jauh tu kene fokus lame-lame baru la leh nampak kan. So mase tu memang aku pandang bawah lak. Bukan sebab bosan ye. Tapi biase la ikut kemampuan nak pandang mane yang boleh. Kalu pompuan, kalu pandang ngan ekor mate sampai juling pun ade. Tapi aku ni lelaki yang rabun, so aku kene pandang kaw-kaw punye fokus. So oleh kerane aku suke ngan ape yang aku pandang, so aku snap la gambar. Bes gile bile snap dari jauh ni. Wakaka!

So dapat la gambar ni


Dan dengan berbekalkan alasan aku ni manusia yang berjantina lelaki yang rabun, so aku snap lagi gambar lagi. Sebab tak puas hati kan. And nak dapatkan kepastian.. So dapat la gambar ni lak


Hokhokhok! Pastu lepas ni memang terdorong oleh nafsu la kan. Ustazah aku dolu-dolu cakap, pandang skali rezeki, pandang berkali-kali jadi bukan rezeki lagi dah. Pastu ustaz aku tambah lak, so laki ni kene pandang sekali tu lame-lame.. Wakaka! So aku snap lagi satu gambar. Dapat la yang ni.. Wakaka!


Hokhokhok! Nasib baik pompuan. Kalu laki kang memang kompem aku nyesal tak sudah! Tapi pe-pe pun ni cume gambar orang berenang je. Bersepah kat swimming pool mane-mane pun. Hakhak! Tapi mase ni aku dah takde keje kan. So paham-paham je la. Lagipun sebagai orang dah kawen and ngan bini pertame pun masuk anak kedua, takde la aku pikir nak turun kebawah nak kenal-kenal. Hokhokhok!

Haha! Dah melalut dah ni sebenarnye. Sebenarnye aku nak cite pasal bengkel tu. Ape yang group kami buat kat sane. Sebab kadang-kadang ade orang yang ntah la, aku pun tak paham, nak kate dengki, mungkin tak. Tapi tak sronok la dengar. Kite ni datang sini nak buat keje. So ni aku nak infom kat korang yang membace blog aku ni, supaye jangan la selalu pikir negatif. Adohai!


Keje sampai kul 3 pagi beb! Mule dari kul 8.30 pagi. Bukannye ade OT pun. Tapi group tau tanggungjawab dan keje so sume berkorban mase and tenage. Bukan datang nak enjoy. Adohai!

So itu la keje aku dalam seminggu yang aku sunyi sepi ni. Bagi die hard fan penulisan aku ni, hokhokhok! Jangan sedih, jangan berdukecite. Aku sntiase disini. Cewah!

Oh ye.. Tang aku lak semase bengkel ni leh diibaratkan seperti gambar sebelah ni.. Wakaka!

Pastu bile dah jadi cam gambar ni, aku webcam ngan bini aku. So bini aku ni punye satu hal, die g snap gambar aku. Hokhokhok! Siap edit lagi tu.. Apo La!

Dah jadi bahan. Zizang ye.. Mentang-mentang idong aku besau! Zizang terus ye.










Ni lak bini aku snap lepas hero aku ni kiss monitor pc bini aku sampai 3 kali. Tu yg die tepuk tangan tu.
Hadoi! Sian hero kene tinggal

1 comment: