Wednesday, April 18, 2012

Me life as Azaq

Nama aku Razak Mustafa. Start buat blog ni mase aku umur 28. Dah kahwin, anak dah 13 bulan and dalam perut bini aku ade lagi sorang yg dh 8 bulan.

Tanggal 30 November 1984 aku dh stat meraung kt Hospital Besar Seremban. Aku paling bongsu dalam 6 beradik. Bapak aku pesara guru muzik kat TBS Tampin. Mak aku lak dulu kerani kilang.

Oleh kerane aku sejak kecil dok kt tampin so life aku mengenal skolah ni sume kt tampin. TBS rendah, TBS menengah. Pastu dpt Matriks kt Kolej Chermai, Serting. Merase gak aku kluar dari tampin. Pastu oleh kerane aku ni tak dgr ckp mentor aku, aku g mohon Bioindustri. Terus merantau selame 4 tahun kat Bintulu, Sarawak. Batch pertama Bioindustri UPM dicampak ke Sarawak. Anyway life aku kt sane memang seronok. Untuk tahun pertame mmg scorer la. Tp masuk je tahun ke dua, dh stat malas belajar so hanyut dlm dunie yg ebih sronok! Haha! Tapi aku dapat 5 orang kawan yang paling bes. N sume pun berjaya dalam hidup.

Skang aku bekeje bawah Jabatan Pertanian. Dah 4 tahun aku bkeje n aku pun tak tau ape yg aku keje kn. Wakaka! Betul cakap orang, keje bawah kerajaan ni memang otak tak kan berkembang. Ke post yg aku dok skang ni mmg buatkn otak tak bkembang. Wakaka!

Neway aku hepi ngan life aku bersame anak bini. Cume yg tak sronok bab bkeje saje. Name bini aku Hetty Helfarizan bte Ghazali. Umur 27 tahun. Budak dah rosak mase aku mule2 kenal. Wakaka! Keras kepale, tak comel macam Nicole kumpulan Kara tu. Tapi aku hepi ngan die. Die dah lahirkan seorang pelindung family untuk aku kalu aku dah takde nt. Hero aku ni name die Hafiz Rusyaidi bin Abdul Razak. Maksud name aku ni pelindung yang bijak. N Alhamdulillah setakat ni hero aku ni disenangi semua orang. Comel Gile!

Ni la hero aku! Haha! Ni kalu die botak memang terserlah kenakalan die. Skang die dah botak n mungkin kali terakhir aku botakkan die. Dah la pakai shaver aku yg harge RM1 satu. Bertakuk kepale aku buat. Ataitaitaitai

Ni lak gambar bini aku ngan hero aku. Mase ni time raye tahun lepas. Aku takde gambar bini aku paling latest coz takde dalam laptop aku. Sume gambar bini aku sorok kn kt dlm laptop die. Tak comel kn? Lom tengok kalu die bukak mulut lagi..wakaka! Tak bersusun!

N ni gambar fmly aku. Bini aku ni mmg suke pakai baju merah menyale. Aku pun tak paham

Hoho!

Dan ini adalah gambar sebahagian dari family aku mase kt umah abg aku. Mase ni bapak aku dh dok dlm kete. Die sakit kaki so better dok dalam kete je. Kot kalu nanti2 aku ade gambar satu fmly, aku post kn

So untuk post skang ni aku tunjuk gmbr org yg terdekat ngan aku dulu. Ni jap lagi aku nk hantar bini aku g klinik. Nak check newborn dalam perut. Kemungkinan perempuan. So plan nk letak name Hanna Rasyidah. Kalu kluar laki, kene pikir name lain la..haha!

So petang ni aku akan post psl kaki aku lak..haha!

4 comments:

  1. xbaik kutuk bini sendri tau..hahaha!! best gak melayan blog kamu nih teman lama..huhu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kutuk mengutuk ni adat aku ngan bini..haha!

      Delete
    2. die mmg...susah benor nk puji bini die ni...puji bile nk sumthing je...hahaha!

      Delete